Νέοι Χρόνοι Διαβίβασης Παραστατικών

Μάθετε περισσότερα για τους
νέους χρόνους διαβίβασης
από 01/01/2024

Διαβάστε εδώ

05/02/2022

Νέα αναβάθμιση της εφαρμογής v 1.95

Πιστοί στο ραντεβού μας και προσηλωμένοι στη διαρκή βελτίωση και εξέλιξη των υπηρεσιών μας από σήμερα είναι διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση της εφαρμογής με την οποία προστίθενται πολλά νέα χαρακτηριστικά τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιώσουν την ευχρηστία και την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής στην επιχειρηματική σας καθημερινότητα. Ταυτόχρονα βελτιώνουμε τις υπάρχουσες υπηρεσίες και λειτουργίες της εφαρμογής πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις προτάσεις σας.

Επιγραμματικά θα βρείτε Δελτία Παραλαβής, Μετατροπή δελτίων αποστολής σε αποδείξεις λιανικής, έκπτωση ανά πελάτη, γέφυρες με λογιστικές εφαρμογές, μορφοποίηση αριθμών, ανάλυση ΦΠΑ εξόδων, επιλογές ταξινόμησης στις επαφές και πολλά άλλα…

Τα κυριότερα σημεία της συγκεκριμένης αναβάθμισης είναι:

 

Προστέθηκαν αυτόνομα παραστατικά Δελτία Παραλαβής

Προστέθηκαν αυτόνομα δελτία παραλαβής - αυτόματη ενημέρωση της αποθήκης

Προστέθηκαν αυτόνομα δελτία παραλαβής τα οποία ενημερώνουν αυτόματα την αποθήκη σας για τη κίνηση των προϊόντων (εισαγωγή στην αποθήκη) και μπορούν να συνδεθούν με τα ανάλογα τιμολόγια αγορών (εξόδων). Χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσες εταιρίες παραλαμβάνουν τμηματικά προϊόντα και λαμβάνουν σε μεταγενέστερο χρόνο το τιμολόγιο αγοράς οπότε και θα καταγραφεί ξεχωριστά η αγορά (και άρα το έξοδο). Επιπλέον όπως και με τα δελτία αποστολής και τα δελτία παραλαβής μπορούν να μετασχηματιστούν είτε μόνα τους είτε πολλαπλά σε έξοδο με εντελώς αυτοματοποιημένη διαδικασία. Τα δελτία παραλαβής περιλαμβάνουν δικές τους σειρές και ανεξάρτητες ρυθμίσεις όπως όλα τα παραστατικά στο Πίνακα Ελέγχου αλλά και ξεχωριστά δικαιώματα πρόσβασης για τους υποχρήστες / συνεργάτες σας.

Μετατροπή Δελτίων Αποστολής σε Απόδειξη Λιανικής Πώλησης

Μετατροπή δελτίων αποστολής σε απόδειξη λιανικής

Πλέον μπορείτε να μετατρέψετε ένα ή περισσότερα δελτία αποστολής σε απόδειξη λιανικής πώλησης με αυτόματο υπολογισμό του αποθέματος της αποθήκης σας και των πωλήσεων σας. Το χαρακτηριστικό αυτό θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε καταστήματα που συναλλάσσονται συχνά στη λιανική και μεταφέρουν τμηματικά προϊόντα ή πραγματοποιούν τριγωνική πώληση όπως eshops, εταιρίες ενοικίασης εξοπλισμού όπου πρέπει να γίνει μεταφορά και γενικά σε περιπτώσεις που η πώληση ακολουθεί τη παράδοση του προϊόντος.

Προστέθηκε η δυνατότητα ξεχωριστής έκπτωσης ανά πελάτη

Δυνατότητα έκπτωσης ανά πελάτη ή ομάδα πελατών

Πλέον μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστή έκπτωση για κάθε πελάτη και κατά την επιλογή του, στη διαδικασία τιμολόγησης, μπορείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να εφαρμοστεί σε όλες ή στις νέες αναλυτικές γραμμές με προϊόντα και υπηρεσίες. Σε αυτή την έκδοση η έκπτωση πελάτη αντικαθιστά εάν το θέλετε την όποια έκπτωση ενδεχομένως έχει ένα προϊόν ενώ σύντομα ευελπιστούμε ότι θα επεκτείνουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία και στο σύνολο του παραστατικού ως πρόσθετη έκπτωση.

Εάν ένας πελάτης έχει ξεχωριστή έκπτωση υπάρχει σχετική ένδειξη στη λίστα επαφών ενώ είναι δυνατή η μαζική εισαγωγή έκπτωσης σε επιλεγμένους πελάτες ή ακόμα και σε ολόκληρη ομάδα πελατών. Προστέθηκε και η δυνατότητα (εξελιγμένη αναζήτηση) να αναζητήσετε πελάτες με συγκεκριμένη έκπτωση για καλύτερο σχεδιασμό της στρατηγικής σας.

Προστέθηκε η δυνατότητα αλλαγής των σύντομων περιγραφών στα παραστατικά σας

Αλλαγή σύντομης περιγραφής στα παραστατικά

Άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο τα παραστατικά σας λαμβάνουν σύντομη περιγραφή για τη πιο εύκολη οργάνωση και αναγνώριση τους κατά την αναζήτηση. Λαμβάνουν ως περιγραφή κατά τη δημιουργία τους τη πρώτη αναλυτική γραμμή και πλέον μπορείτε μετά τη δημιουργία τους να αλλάξετε τη περιγραφή τους σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Το χαρακτηριστικό αυτό θα διευκολύνει όσους θέλουν μια συνοπτική περιγραφή των υπηρεσιών/προϊόντων τους η οποία εμφανίζεται τόσο στις λίστες παραστατικών όσο και στις καρτέλες πελατών/προμηθευτών (μπορείτε να βρείτε την ανάλογη επιλογή στο μενού Εργαλεία του κάθε παραστατικού.

Μορφοποίηση αριθμών στα τελικά παραστατικά & προεπιλεγμένος τρόπος εκτύπωσης

Μορφοποίηση των αριθμών στα παραστατικά

Προστέθηκε η δυνατότητα να μορφοποιήσετε την εμφάνιση των αριθμών στα τελικά εκτυπώσιμα παραστατικά σας ανάλογα με τις προτιμήσεις και το πρότυπο που ακολουθείτε για τις δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες. Τις σχετικές ρυθμίσεις θα τις βρείτε στο Πίνακα Ελέγχου στην ενότητα «Κείμενα & Εκτύπωση» για κάθε τύπο παραστατικού.

Προστέθηκε επίσης η δυνατότητα να προεπιλέξετε τον τρόπο/διάσταση που θα είναι επιλεγμένος κατά την εκτύπωση των παραστατικών σας μέσα από την εφαρμογή που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε όσους εκτυπώνουν τα περισσότερα παραστατικά σε διαφορετική διάσταση από τη κλασσική Α4.

Ανάλυση ΦΠΑ εξόδων ανά μήνα

Νέα αναφορά - Ανάλυση ΦΠΑ αγορών / εξόδων ανά μήνα

Επεκτάθηκε η αναφορά «Ανάλυση ΦΠΑ» και πλέον μπορείτε να δείτε εκτός από την ανάλυση ανά μήνα του ΦΠΑ εσόδων και το ΦΠΑ εξόδων με την ίδια απλή διαδικασία.


Δυνατότητα για αυτόνομες γέφυρες με λογιστικές εφαρμογές τρίτων

Γέφυρες με λογιστικές εφαρμογές - σύνδεση λογιστή

Ξεκίνησε η πιλοτική* λειτουργία της δυνατότητας γέφυρας με εφαρμογές τρίτων συστημάτων η οποία έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες δυνατότητες διασύνδεσης του λογιστή, άντλησης από το myDATA και γενικών exports έτσι ώστε να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο την αμεσότερη μεταφορά των δεδομένων σας στη λογιστική εφαρμογή του φοροτεχνικού σας. Η συγκεκριμένη λειτουργία βρίσκετε σε πιλοτική φάση και μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις της εφαρμογής που χρησιμοποιεί ο λογιστής σας (θα βρείτε τη σχετική ρύθμιση στο Πίνακα Ελέγχου / Γέφυρες Μεταφοράς Δεδομένων καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τις αρχικές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του λογιστή σας.

*Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πιλοτική που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα και απαιτεί αρχική προσεκτική ρύθμιση σύμφωνα με τις συμβουλές του λογιστή σας ώστε τα τελικά παραγόμενα αρχεία να είναι συμβατά με τις ρυθμίσεις τις αντίστοιχης λογιστικής εφαρμογής.

 

Σχετικά με το myDATA

Δυνατότητα μαζικής επαναυποβολής παραστατικών για τους χρήστες ERP

Επέκταση εργαλείων myDATA για μαζικό χαρακτηρισμό παραστατικών και προϊόντων

Προστέθηκε η δυνατότητα ώστε να μπορεί να γίνει μαζικά, άμεσα και με απλό τρόπο επαναυποβολή παραστατικών (ώστε να λάβουν νέο ΜΑΡΚ) σε περιπτώσεις όπου η ΑΑΔΕ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως έγινε πρόσφατα με τη σχετική της ανακοίνωση στις 20-21 Ιανουαρίου.

Βελτιώθηκε η διαδικασία χαρακτηρισμού και υποβολής των παραστατικών σας στα μαζικά εργαλεία υποβολής της εφαρμογής και έγιναν δεκάδες αλλαγές και διορθώσεις σύμφωνα με τις αλλαγές της ΑΑΔΕ (εφαρμόζονται σχεδόν καθημερινά στο παρασκήνιο).

Επεκτάθηκε η δυνατότητα μαζικού χαρακτηρισμού προϊόντων και παραστατικών με στοιχεία από την αποθήκη σύμφωνα με τις ελλείψεις που έχει το κάθε παραστατικό έτσι ώστε να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο τη μαζική υποβολή μεγάλου όγκου παραστατικών.

Επιπλέον πληροφορίες για τη συγκεκριμένη αναβάθμιση

Έγιναν βελτιώσεις στις λίστες των «ειδοποιήσεων» με αναλυτικότερη εμφάνιση και ανάλυση του ΦΠΑ, προστέθηκε αναζήτηση στις πολλαπλές διευθύνσεις μιας επαφής, βελτιώθηκε η λειτουργία δημιουργίας επαφής κατά τη τιμολόγηση, Προστέθηκαν επιπλέον επιλογές (στο πίνακα ελέγχου) για την εμφάνιση και τη ταξινόμηση της λίστας επαφών αλλά και αυτόματης δημιουργίας κωδικού πελάτη.

Επιπλέον έγιναν βελτιώσεις στη χρήση ως πρότυπο, τον υπολογισμό περίπλοκων περιπτώσεων παραστατικών που περιλαμβάνουν κρατήσεις, παρακρατήσεις και χαρτόσημα ενώ έγιναν παράλληλα βελτιώσεις σε πολλά μενού και λειτουργίες της εφαρμογής για ευκολότερη χρήση.

 

Μας εμπιστεύονται: