FAQ

Συγκεντρώσαμε για εσάς τις πιο συχνές ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους σχετικά με τη Cloud Ταμειακή.

Τι είναι με απλά λόγια η Cloud Ταμειακή;

Είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή του Oxygen Pelatologio η οποία μπορεί να τρέξει τόσο στο κινητό ή στο tablet σας, όσο και σε παράθυρο μέσα στην εφαρμογή για να εκδώσετε γρήγορα και απλά αποδείξεις λιανικής.

Μπορεί να στείλει τις αποδείξεις σας με SMS, EMAIL ή να εκτυπώσετε σε 80mm εκτύπωση όπως και με τις παραδοσιακές ταμειακές μηχανές.

Αν χρησιμοποιηθεί σε υπολογιστή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το αριθμητικό πληκτρολόγιο για γρηγορότερη έκδοση.

Τι παραστατικά μπορεί να εκδώσει η Cloud Ταμειακή;

Αποδείξεις Λιανικής Πώλησης, Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών και Πιστωτικά Στοιχεία Λιανικής. Ανάλογα με τη συνδρομή σας, μέσα από την εφαρμογή Oxygen Pelatologio μπορείτε να εκδώσετε επιπλέον παραστατικά. Η ταμειακή λειτουργεί παράλληλα.

Ποιος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει;

Όποιος επαγγελματίας ή επιχείρηση είναι υποχρεωμένος να εκδίδει αποδείξεις λιανικής πώλησης ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και όποια επιχείρηση μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένη στη χρήση της παραδοσιακής ταμειακής μηχανής ή φορολογικού μηχανισμού.

Ενδεικτικά μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν, καταστήματα λιανικής πώλησης, περίπτερα, εστιατόρια, καφέ, delivery, γυμναστές, καθηγητές – φροντιστήρια, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, μεταφορείς και γενικά κάθε ελεύθερος επαγγελματίας και επιχείρηση που συναλλάσσεται με ιδιώτες πελάτες (λιανική).

Αντικαθιστά τη παραδοσιακή ταμειακή μηχανή; Είναι νόμιμη;

Ναι. Μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τη παραδοσιακή ταμειακή μηχανή και είναι απόλυτα νόμιμη αφού την παρέχει το Oxygen Pelatologio που είναι ένας από τους λίγους πιστοποιημένους παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Αριθμός αδείας ΥΠΑΗΕΣ: 2020_11_106Cloud Services _001_ Oxygen-Pelatologio _V1_18112020

Μπορεί να χρεώσει κάρτα ανέπαφα από το κινητό μου μαζί με την απόδειξη;

Ναι. Μπορείτε να χρεώσετε ανέπαφα κάρτες ταυτόχρονα με την απόδειξη από το smartphone σας χωρίς επιπλέον εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές για όσους έχουν Viva Wallet POS ενώ σύντομα θα υποστηρίζει περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα.

Για δημιουργία λογαριασμού viva wallet θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη Viva (https://www.vivawallet.com/gr_el)

Πως βγάζω ημερήσιο Ζ;

Η Cloud Ταμειακή δεν έχει ημερήσιο Z και ούτε χρειάζεται κάτι τέτοιο. Απλά ανοίγετε την εφαρμογή και κόβετε την απόδειξη σας. Φυσικά μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να έχετε πλήρη ανάλυση της ημέρας

Υποστηρίζει πολλαπλά ΦΠΑ και επιπλέον φόρους / κρατήσεις ;

Υποστηρίζει μέχρι 3 διαφορετικούς συντελεστές ΦΠΑ της επιλογής σας. Δεν υποστηρίζει επιπλέον φόρους/κρατήσεις. Σε αυτή τη περίπτωση θα εκδώσετε το παραστατικό σας αναλυτικά μέσα από τη κανονική εφαρμογή.

Είμαι καλυμμένος σε περίπτωση ελέγχου;

Ναι. Θα τους δείξετε τη σύμβαση παρόχου για έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης/υπηρεσιών μέσα από το Oxygen Pelatologio.

Μπορώ να τη χρησιμοποιώ ταυτόχρονα ή για backup μαζί με τη παλιά μου ταμειακή μηχανή;

Ναι εφόσον η παλιά σας ταμειακή είναι αναβαθμισμένη.

Χρειάζομαι επιπλέον εξοπλισμό & εγκατάσταση;

Όχι. Αρκεί το smartphone σας, το tablet ή ο υπολογιστή σας για να τη χρησιμοποιήσετε και εάν θέλετε να εκτυπώνετε τις αποδείξεις σας ένας εκτυπωτής (θερμικός ή κανονικός).

Η εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Τρέχει αποκλειστικά online μέσα από το Oxygen Pelatologio απλά με το προσωπικό σας κωδικό. Αρκεί να έχετε σύνδεση στο internet.

Σε τι λειτουργικό σύστημα τρέχει;

Τρέχει σε Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, ipadOS και γενικά σε κάθε συσκευή. Το μόνο που χρειάζεται είναι πρόσβαση στο internet και έναν σύγχρονο browser.

Μπορεί να εκτυπώσει από το κινητό σε θερμικό εκτυπωτή ή γενικά σε εκτυπωτή;

Ναι αρκεί ο εκτυπωτής να είναι εγκατεστημένος και σωστά ρυθμισμένος στο κινητό/tablet/υπολογιστή σας και να έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης PDF.

Για την εγκατάσταση και σωστή ρύθμιση του θα πρέπει να απευθυνθείτε στον πωλητή του εκτυπωτή ή στην εταιρία που σας υποστηρίζει μηχανογραφικά.

Μπορείτε να μας προτείνετε κάποιους θερμικούς εκτυπωτές;

Σας καλύπτει κάθε τυπικός θερμικός εκτυπωτής ο οποίος μπορεί να τυπώσει αρχεία PDF.

Στη περίπτωση κινητού τηλεφώνου θα πρέπει ο εκτυπωτής να εγκατασταθεί σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και να χρησιμοποιηθεί κάποιο print service όπως Epson Print Enabler, ESC POS Print Services κτλ. (Μπορείτε να τα βρείτε στο AppStore)

Ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά θα αναφέρουμε ορισμένα μοντέλα όπως Epson σειράς TM20i (Lan ή USB) 80mm, TM30 xx 80mm , Neural Gear NG 850 (USB/LAN) , Thermal Printer RP850 (USB LAN) κτλ ενώ σε mini Bluetooth εκτυπωτές των 58mm μοντέλα όπως Netum NT-5802DD, Andowl Q-P01.

Θα προτείναμε όμως για το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα να προμηθευτείτε εκτυπωτή των 80mm.

Μπορείτε να αναλάβετε την εγκατάσταση και ρύθμιση τους;

Όχι. Η ομάδα μας δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση και ρύθμιση των συσκευών σας. Για τη σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση του εκτυπωτή σας θα πρέπει να απευθυνθείτε στον προμηθευτή σας και να βεβαιωθείτε ότι εκτυπώνει σωστά μια δοκιμαστική απόδειξη σε PDF. Σημειώστε ότι συνήθως αρκεί η Default ρύθμιση του εκτυπωτή για τη διάσταση του χαρτιού στα 80mm (όχι Fit to Printable Area, όχι Fit to Paper) ενώ στην περίπτωση εκτύπωσης σε μικρότερο εκτυπωτή θα πρέπει να ρυθμιστεί σε FIT ΤΟ PAPER.

Τι κόστος έχει η CLOUD Ταμειακή;

Η Cloud ταμειακή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο αυτόνομα με βάση τα πακέτα που θα βρείτε εδώ (τιμοκατάλογος αυτόνομης cloud ταμειακής) ή σε συνδυασμό με τις συνδρομές ERP ως πρόσθετο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Προσφέρουμε μια άδεια χρήσης (για ένα χρήστη) της CLOUD Ταμειακή δωρεάν με κάθε ενεργοποίηση υπηρεσίας παρόχου σε κάθε ένα από τα βασικά πακέτα συνδρομών μας (Basic, Pro, Large). Το ετήσιο κόστος της υπηρεσίας παρόχου είναι 75€ + ΦΠΑ και περιλαμβάνει 24000 παραστατικά.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε επιπλέον άδειες χρήσης για τους υποχρήστες του λογαριασμού σας μπορούν να προστεθούν κάθε στιγμή με κόστος 4€ / μήνα / άδεια (μέχρι και τη λήξη της υπηρεσίας παρόχου).

Μπορώ να τη δοκιμάσω για να δω αν με καλύπτει;

Ναι αρκεί να είστε εγγεγραμμένος χρήστης στην εφαρμογή μας. Επικοινωνήστε μαζί μας με εσωτερικό μήνυμα ή στο τηλεφωνικό μας κέντρο στο 215.215.4433

Εάν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να κάνετε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή εδώ

Υποστηρίζει υποκαταστήματα;

Ναι. Θα χρειαστείτε μια επιπλέον άδεια χρήσης της ταμειακής για υποκατάστημα (περιλαμβάνει 1 χρήστη + υποκατάστημα).

Υποστηρίζει διαφορετικούς χρήστες με διαφορετικά δικαιώματα;

Ναι. Ο κάθε χρήστης / χειριστής της Cloud Ταμειακής μπορεί να εκδώσει σε συγκεκριμένες σειρές, συγκεκριμένο τύπο παραστατικών / φπα κτλ. Υπάρχει πλήρης παραμετροποίηση των δικαιωμάτων την οποία μπορεί να κάνει ο κεντρικός χρήστης της εφαρμογής.

Υποστηρίζει ανάγνωση barcode / barcode scanner για τιμολόγηση απευθείας από την αποθήκη μου;

Ναι. Η cloud ταμειακή μπορεί να λειτουργήσει με κάθε εξωτερικό barcode scanner το οποίο έχει τη δυνατότητα να πατήσει ENTER μετά την επιτυχή ανάγνωση του barcode (Το 99.9% των συσκευών) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γρήγορη λιανική.

Συνδέεται με την αποθήκη μου για καταγραφή πωλήσεων αλλά και αναζήτηση προϊόντων;

Ναι. Μπορείτε να ορίσετε τις κατηγορίες προϊόντων που θέλετε να είναι διαθέσιμα μέσα στην Cloud Ταμειακή από τις σχετικές ρυθμίσεις όπως επίσης να δημιουργήσετε και συντομεύσεις για προϊόντα τα οποία χρησιμοποιείτε πιο συχνά (π.χ. πλαστική σακούλα).

Μπορώ να βλέπω συγκεντρωτικά σε πραγματικό χρόνο τη πορεία των υποκαταστημάτων μου;

Ναι. Μέσα από τη κεντρική εφαρμογή Oxygen Pelatologio έχετε πλήρη πρόσβαση σε αναφορές και στοιχεία για κάθε παραστατικό, υποκατάστημα και χρήστη της cloud ταμειακής.

Έχω περισσότερες ερωτήσεις και απορίες. Πως θα μάθω περισσότερα;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από το ενσωματωμένο σύστημα επικοινωνίας ή στο τηλεφωνικό μας κέντρο καθημερινά 9:00 – 16:30.