CLOUD ERP PELATOLOGIO - ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Τηλεφωνικό κέντρο Πελατολόγιο215 215 4433 - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνδεση με το MyDATA
Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε.

Σύνδεση της εφαρμογής με την ηλεκτρονική πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ
Ξεκινήστε τώρα ΔΩΡΕΑΝ
Χωρίς πιστωτική κάρτα και χωρίς καμία υποχρέωση
Σύνδεση της εφαρμογής με την ηλεκτρονική πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ
Αυτοματοποιήστε και απλουστεύστε τις απαιτούμενες διαδικασίες με το Pelatologio.gr

Σύνδεση με το myDATA - Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ έχουν ως σκοπό να μειώσουν τη γραφειοκρατία και να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις στην υποβολή των παραστατικών τους κερδίζοντας σε χρόνο και χρήμα. Η μεταβίβαση και ο έλεγχος των στοιχείων θα γίνεται αυτόματα κάνοντας τον έλεγχο των οικονομικών της επιχείρησης πιο διαφανή και ο επιχειρηματίας θα μπορεί να εντοπίσει ευκολότερα παραστατικά τα οποία δεν έχουν υποβληθεί από αμέλεια ή λάθος ανάμεσα σε αυτόν και τους πελάτες / προμηθευτές του.

Παράλληλα για την έκδοση των τιμολογίων θα υπάρχει επικοινωνία με το myDATA και όλα τα παραστατικά θα λαμβάνουν μοναδικό αριθμό Μ.ΑΡ.Κ ο οποίος θα εμφανίζεται επάνω στο παραστατικό κάνοντας τη διαδικασία διασταύρωσης της αυθεντικότητας του παραστατικού ευκολότερη αλλά και τον άμεσο εντοπισμό λαθών στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Μέσα από το Pelatologio.gr οι χρήστες θα μπορούν να δουν τα τιμολόγια που έχουν εκδώσει και υποβάλει στο myDATA αλλά και τα τιμολόγια που έχουν υποβάλει οι προμηθευτές τους διευκολύνοντας έτσι την διασταύρωση των εσόδων και των εξόδων τους.

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Είναι υποχρεωτική η σύνδεση με το myDATA ;

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι μια υποχρεωτική διαδικασία για όλες τις επιχειρήσεις με Ελληνικό ΑΦΜ οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θέλουν να εκδίδουν νόμιμα παραστατικά.

Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι υποχρεωτική;

Η χρήση της εφαρμογής δεν απαιτεί την διασύνδεση με την πλατφόρμα myDATA στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ανάγκη έκδοσης παραστατικών και ενημέρωσης ηλεκτρονικών βιβλίων (π.χ. καθαρά ενημερωτική ή προσωπική χρήση) ή στις περιπτώσεις που η χρήση της εφαρμογής είναι για την καθημερινή οργάνωση της επιχείρησης και δεν εκδίδονται τιμολόγια προς πελάτες ή χρησιμοποιείται από εταιρίες και επαγγελματίες που δεν εμπίπτουν στην Ελληνική νομοθεσία (π.χ. Εταιρίες από το εξωτερικό με αλλοδαπό ΑΦΜ)

Είναι το Pelatologio συμβατό;

Το Pelatologio.gr θα είναι πλήρως συμβατό με τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις του συστήματος. Προετοιμαζόμαστε εδώ και μήνες με βάση τις επίσημες προδιαγραφές και εξετάζουμε συνεχώς τρόπους ώστε να κάνουμε την διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τους χρήστες μας. Στόχος μας είναι η άμεση διασύνδεση της επιχείρησης σας και ο πλήρης έλεγχος των στοιχείων που θα πρέπει να υποβληθούν ενώ παράλληλα θα φροντίσουμε να αυτοματοποιήσουμε όσες διαδικασίες είναι δυνατόν.

Από πότε θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα myDATA;

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για τον Ιανουάριο του 2020, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό ενώ στη συνέχεια η έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου μετατέθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2020 όμως τα πρόσφατα γεγονότα με την πανδημία COVID 19 σε παγκόσμιο επίπεδο φαίνεται πως θα καθυστερήσει περισσότερο την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση οι χρήστες μας θα ενημερωθούν άμεσα.

Πότε θα πρέπει να υποβάλλονται δεδομένα στο myDATA

Με βάση την τρέχουσα πληροφόρηση και τις δημοσιευμένες τεχνικές προδιαγραφές η υποβολή θα γίνεται είτε σε πραγματικό χρόνο την στιγμή της έκδοσης, είτε συγκεντρωτικά μια φορά το μήνα με επικρατέστερο σενάριο την υποχρεωτική υποβολή μέχρι την 20η ημέρα του επόμενου μήνα.

Τι θα γίνει με τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα ;

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι όλα τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί μέσα στο 2020 θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η υποβολή συγκεντρωτικά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα όμως μέσα από το Pelatologio θα δοθεί αυτή η δυνατότητα ή άμεσα μέσα από την εφαρμογή ή με αρχείο προς υποβολή.

Θα γίνει αυτόματη διασύνδεση στο Pelatologio.gr με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας ;

Μόλις η πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ γίνει διαθέσιμη οι χρήστες μας θα ενημερωθούν σχετικά και θα πρέπει να επιλέξουν να γίνει η σύνδεση του λογαριασμού τους με το myDATA. Κανένας λογαριασμός δεν θα διασυνδεθεί αυτόματα χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.

Η διαδικασία υποβολής στοιχείων στο myDATA απαιτεί επιπλέον ενέργειες από τον χρήστη;

Ο χρήστης θα πρέπει για να εκδώσει και να υποβάλει τα παραστατικά του στο myDATA να προχωρήσει σε σωστό χαρακτηρισμό του κάθε παραστατικού. Είναι μια επιπλέον διαδικασία που στην αρχή ενδεχομένως να δυσκολέψει κάποιους χρήστες ή/και τους λογιστές τους μέχρι να περάσει το πρώτο διάστημα προσαρμογής. Στο Pelatologio.gr εργαζόμαστε ώστε να αυτοματοποιήσουμε και να απλοποιήσουμε όσο γίνεται τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ποιος ο ρόλος του λογιστή / φοροτεχνικού συμβούλου ;

Ο ρόλος του λογιστή σας θα είναι πολύ σημαντικός αφού αυτός θα σας κατευθύνει για την σωστή ολοκλήρωση της διαδικασίας και για τις απαραίτητες ρυθμίσεις σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που θα πρέπει να έχουν τα παραστατικά σας. Επιπρόσθετα το Pelatologio ενισχύει τις δυνατότητες Πρόσβασης Λογιστή που περιλαμβάνει η εφαρμογή έτσι ώστε να διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο το λογιστή σας στον έλεγχο και στην υποβολή στοιχείων.

Θα υπάρχει επιπλέον χρέωση για τις υποβολές δεδομένων στο myDATA;

Εφόσον η υποβολή των δεδομένων και η επικοινωνία με την ΑΑΔΕ είναι χωρίς χρέωση, δεν θα υπάρξει επιπρόσθετη χρέωση για τους χρήστες που θέλουν να διασυνδεθούν. Η υποβολή θα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες οι οποίοι έχουν μια ενεργή συνδρομή (Βασική, Επαγγελματική ή Εταιρική).

Γραφτείτε τώρα ΔΩΡΕΑΝ, χρησιμοποιήστε το επαγγελματικό
πακέτο για 30 ημέρες χωρίς καμία υποχρέωση και επιλέξτε
στη συνέχεια αν θέλετε να συνεχίσετε με το δωρεάν πακέτο
ή με κάποιο πακέτο με επιπλέον δυνατότητες.

Εγγραφή - Δημιουργία λογαριασμού Δείτε τα πακέτα
Χωρίς πιστωτική κάρτα και χωρίς καμία υποχρέωση
Δωρεάν εγγραφή και δοκιμή επαγγελματικού πακέτου για 30 ημέρες χωρίς καμία υποχρέωση και χωρίς καμία χρέωση.