Πως τα Payment Links αυξάνουν τα έσοδα σας

22/03/2023

Oxygen Pelatologio - Blog
22/03/2023

Τι είναι το payment link (σύνδεσμος πληρωμής);

Ο σύνδεσμος πληρωμής, είναι ένας νέος τρόπος οικονομικών συναλλαγών, που επιτρέπει σε όποιον αγοράζει προϊόντα ή υπηρεσίες από ηλεκτρονικά καταστήματα και ατομικές επιχειρήσεις, να πληρώνουν μέσω αυτού του μοναδικού συνδέσμου πληρωμής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για χρέωση πιστωτικών όσο και χρεωστικών καρτών.

Πλέον, η πραγματοποίηση πληρωμών έχει να κάνει με την ευκολία, την ασφάλεια και την ταχύτητα και με το Oxygen Payments ο τρόπος πληρωμής είναι πιο γρήγορος και προηγμένος από πριν.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων ή οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου χρειάζονται μια ασφαλή λύση που θα μπορούν να συλλέγουν διαδικτυακές πληρωμές και να διαχειρίζονται τις συναλλαγές τους παράλληλα με την ενίσχυση των πωλήσεών τους και την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Έτσι, καθώς εξελίχθηκαν οι τρόποι πληρωμής, τόσο οι πελάτες όσο και οι έμποροι άρχισαν να αναζητούν έναν πιο απρόσκοπτο τρόπο πληρωμής και η Oxygen, δημιούργησε το Oxygen Payments, έναν νέο τρόπος πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες στο διαδίκτυο, πιο γρήγορο, πιο εύκολο και ασφαλέστερο από άλλες μεθόδους. Δίνει την δυνατότητα να δέχεστε πληρωμές από πελάτες χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε με οποιαδήποτε τράπεζα.

Πως δουλεύει το Oxygen Payments;

Η πληρωμή μέσω του Oxygen Payments, είναι χρήσιμη όταν πουλάτε κάτι από τον δικό σας ιστότοπο ή σελίδα αλλά και όταν θέλετε να λάβετε πληρωμή για παροχή υπηρεσιών. Η πληρωμή προϊόντων μέσω payment link αποτελεί μια σύγχρονη και ευέλικτη μέθοδο που σας επιτρέπει να λαμβάνετε πληρωμές από τους πελάτες σας μέσω διαδικτύου σε μόλις 1 λεπτό και όλη η διαδικασία έκδοσης, διαχείρισης και παρακολούθησης των συναλλαγών σας γίνεται απλά και γρήγορα μέσα από το Oxygen Pelatologio.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Oxygen Payments με το Oxygen Pelatologio προσφέρει ενοποιημένα σε μια μόνο πλατφόρμα Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και Online πληρωμές χωρίς περιττές διαδικασίες με τη δυνατότητα εξόφλησης παραστατικών μέσω QR Code ή payment links.

Oxygen Payments worklflow

Η διαδικασία λειτουργεί ως εξής:

  1. Η επιχείρηση δημιουργεί έναν σύνδεσμο πληρωμής ή έναν QR code και το αποστέλλει στον πελάτη μέσω email, μηνύματος (SMS, Viber, Whatsapp) ή μέσω κοινωνικών δικτύων.
  2. Ο πελάτης, μπαίνει στο Link και βάζει τα στοιχεία του και εξοφλεί το αναγραφόμενο ποσό. Μπορεί να δηλώσει και ο ίδιο τι ποσό θα ήθελε να πληρώσει σε περίπτωση προκαταβολών ή δόσεων.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή, η πληρωμή εμφανίζεται στον Oxygen λογαριασμό σας άμεσα, εφόσον έχετε ενεργοποιήσει την υπηρεσία και στον τραπεζικό σας λογαριασμό σε 1 εργάσιμη ημέρα.
  4. Το παραστατικό διαβιβάζεται αυτόματα στο myData χωρίς επιπλέον διαδικασίες

Πως με τα payment links αυξάνονται οι πωλήσεις σας

Ο σύνδεσμος πληρωμής γίνεται ο πιο δημοφιλής τρόπος πληρωμής, καθώς μπορούν να κοινοποιηθούν εύκολα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να σταλούν μέσω μηνύματος, επιτρέπει σε μεγαλύτερο αριθμό χρηστών να αγοράσουν προϊόντα και Online υπηρεσίες με ένα ασφαλή τρόπο πληρωμής χωρίς την ανάγκη να κάνουν τραπεζική κατάθεση ή μεταφορά χρημάτων.

Είναι επίσης εύκολο στη χρήση, καθώς όλες οι απαραίτητες πληροφορίες περιλαμβάνονται ήδη σε έναν σύνδεσμο που μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε όπου θέλετε (όπως μια υπογραφή email). Το Oxygen Payments, δίνει τη δυνατότητα σε πωλητές να εισπράξουν χρήματα για τα προϊόντα ή υπηρεσίες με κάρτα πιο εύκολα, αλλά και σε αγοραστές να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας ή απορρήτου!

Online αγορές με σωστή χρήση του Oxygen Payments

Η δυνατότητα ένας πελάτης να μπορεί να πληρώσει για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία με ένα μόνο click, σημαίνει ότι πλέον μπορείτε εύκολα να ζητήσετε προκαταβολή ή δόση για κάποια υπηρεσία σας. Για παράδειγμα να δεχτείτε προκαταβολή για την κράτηση δωματίου ή έναρξη ενός project, να δώσετε στον πελάτη την ευκαιρία να σας πληρώσει με δόσεις, να εξοφλούν τα τιμολόγια σας Online ακόμη και να πουλήσετε εμπόρευμα νόμιμα ακόμη και χωρίς eshop.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτήν τη δυνατότητα καθώς καθημερινές διαδικασίες γίνονται πολύ πιο εύκολα και για τις δύο πλευρές που εμπλέκονται στις συναλλαγές μειώνοντας τα σημεία τριβής μεταξύ των αλληλεπιδράσεων αγοραστή/πωλητή, ενώ επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε πολλά κανάλια όπως τα bots του Facebook Messenger καθώς και ιστοσελίδες, χωρίς πρόσθετα add ons. Βοηθά τους καταναλωτές που αναζητούν ταχύτερους τρόπους από τις παραδοσιακές διαδικασίες ολοκλήρωσης αγοράς, που συχνά περιλαμβάνει την επανειλημμένη εισαγωγή προσωπικών στοιχείων σε πολλά βήματα πριν από την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας.

Αξίζει να χρησιμοποιήσω Oxygen Payments;

Ο σύνδεσμος πληρωμής (Payment Link) είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε την ταχύτητα μιας πληρωμής και άρα τα έσοδά σας προσφέροντας μια εύκολη διαδικασία να πληρώσει ο συναλλασσόμενος. Εάν είστε πωλητής στο διαδίκτυο, πωλητής λιανικής ή χονδρικής, έχετε τουριστικές επιχειρήσεις, είστε ελεύθερος επαγγελματίας, έχετε eshop, πουλάτε προϊόντα μέσα από τα Social Media ή έχετε νέα επιχείρηση, τότε το Oxygen Payments σας δίνει την δυνατότητα να εξοφλήσετε κάρτες με τον πιο εύκολο και αξιόπιστο τρόπο.

Το συνολικό κόστος ενεργοποίησης και συνδρομής της υπηρεσίας είναι δωρεάν ενώ ισχύουν εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις ανα συναλλαγή. Δείτε μερικά πρακτικά παραδείγματα για τη χρήση των payment links και βρείτε πως μπορεί να βοηθήσει και τη δική σας επιχείρηση.


Κάνε εγγραφή δωρεάν
 

Μάθε περισσότερα για όλες τις υπηρεσίες του Oxygen Pelatologio.