Τι είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση και γιατί τη χρειάζομαι;

30/11/2022

Oxygen Pelatologio - Blog
30/11/2022

Είσαι νέος επιχειρηματίας, Freelancer ή μόλις ίδρυσες τη δική σου Start-up; Η Ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι μια υποχρεωτική διαδικασία και θα την συναντήσεις μπροστά σου πολλές φορές κατά την επαγγελματική σου πορεία. Τι είναι όμως; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι ένας τρόπος αποστολής τιμολογίων στους πελάτες σας σε ηλεκτρονική μορφή. Τα τιμολόγια δημιουργούνται, αποστέλλονται, λαμβάνονται και αποθηκεύονται σε μορφή αρχείου (PDF) και κάθε παραστατικό υποβάλλεται αυτόματα στο myData. Με αυτόν τον τρόπο, διαφορετικές συσκευές (υπολογιστής, κινητό, tablet) μπορούν να μοιράζονται αυτόματα πληροφορίες, χωρίς να χρειάζονται άλλα εργαλεία.

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση, που αναφέρεται επίσης ως ηλεκτρονικό τιμολόγιο, είναι μια ηλεκτρονική διαδικασία που περιέχει την έκδοση ψηφιακών παραστατικών, αποστολή των παραστατικών στο myData και αποδεικνύει την εγκυρότητα τους.

Ηλεκτρονική τιμολόγηση OXYGEN

Στο OXYGEN Pelatologio έχουμε κάνει τη διαδικασία ηλεκτρονικής τιμολόγησης απλή. Σε μια 100% Cloud εφαρμογή, που καλύπτει τις ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών & μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μπορείς να δημιουργήσεις online όλα τα πιστοποιημένα παραστατικά σου (τιμολόγια, αθεώρητες αποδείξεις λιανικής & παροχής) με οργάνωση των τιμολογίων σου με ψηφιακή αρχειοθέτηση και τήρηση στα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ μέσα από την πλατφόρμα μας. Δεν υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης φορολογικού μηχανισμού ή ταμειακής εφόσον τα παραστατικά από το Oxygen αποστέλλονται αυτόματα στην ΑΑΔΕ. Κάθε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα  της εφαρμογής μας και να ξεκινήσει την διαδικασία ηλεκτρονικής τιμολόγησης χωρίς 

Ποια είναι τα οφέλη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης;

  • Μπορεί να γίνει γρήγορα και απλά από κάθε συσκευή με πρόσβαση στο internet
  • Δεν υπάρχει ανάγκη εκτύπωσης και αποστολής των παραστατικών καθώς μπορεί να γίνει αυτόματα μέσω email & SMS.
  • Ο λογιστής σου μπορεί την ίδια ακριβώς στιγμή να έχει πρόσβαση στα τιμολόγια σου
  • Έχεις πάντα οργανωμένα τα οικονομικά σου και η αναζήτηση παλαιότερων παραστατικών είναι πολύ εύκολο
  • Τα τιμολόγιά σου είναι ασφαλή και έχεις πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκεσαι με τον προσωπικό σου κωδικό.
  • Η διατήρηση backup βοηθάει να είσαι ασφαλής .

Τι χρειάζεται να έχω για να ξεκινήσω με την ηλεκτρονική τιμολόγηση;

Μια συσκευή (smartphone, tablet ή υπολογιστή) με πρόσβαση στο internet ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Θα πρέπει να γνωρίζεις τα εταιρικά σου στοιχεία όπως επωνυμία και ΑΦΜ. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή στη χρήση και περιλαμβάνει οδηγίες χρήσης, ενημερωτικά videos στο Youtube και απεριόριστη τεχνική υποστήριξη μέσα από το ενσωματωμένο σύστημα αλληλογραφίας.

Σε κάθε περίπτωση μπορείς να καλέσεις στο 215.215.4433 και να μιλήσεις με έναν εξειδικευμένο συνεργάτη μας για κάθε ζήτημα που σε απασχολεί καθώς παρέχουμε εντελώς δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Δημιούργησε έναν λογαριασμό εντελώς δωρεάν εδώ.

Ο λογιστής μου έχει πρόσβαση;

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι ανεξάρτητη και μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα. Ο λογιστής σου είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις όλες τις διαδικασίες και τις αλλαγές που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σου πορείας. Με το Oxygen Pelatologio ο λογιστής σου μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση στα τιμολόγιά σου για καλύτερο και πιο οργανωμένο έλεγχο χωρίς την ανάγκη να μεταφέρεις κάθε μήνα ή τρίμηνο μια στοίβα από χαρτιά.

Πως να ξεκινήσω;

Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ απλή:

Βήμα 1: Κάνε την εγγραφή σου εδώ.

Βήμα 2: Ακολούθησε τις απλές οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη σου συμπληρώνοντας τα στοιχεία της επιχείρησης σου.

Βήμα 3: Επίλεξε από το κεντρικό μενού Τιμολόγηση/Νέο Τιμολόγιο.

Τελειώσαμε! Ανακάλυψε τον κόσμο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης με το Oxygen Pelatologio


Κάνε δωρεάν δοκιμή για 30 ημέρες
 

Μάθε περισσότερα για όλες τις υπηρεσίες του Oxygen Pelatologio.