Ηλεκτρονική Τιμολόγηση: πώς να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη

07/03/2022

Oxygen Pelatologio - Blog
07/03/2022

Τι είναι η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση

Αρχικά, για σένα που είσαι νέος σε όλο αυτό, να σου πούμε με απλά λόγια τι είναι η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Αν έχεις επιχείρηση ή είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, μέχρι πρότινος μπορούσες να κόβεις χειρόγραφα ή και ψηφιακά τιμολόγια και να τα δίνεις στον λογιστή σου για να τα περάσει στο TaxisNet.

Με τον νέο νόμο τώρα αυτό αλλάζει. Τα τιμολόγια πρέπει να γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και να αποστέλλονται στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) μέσω της πλατφόρμας myDATA από την ίδια την επιχείρηση ή τον ελεύθερο επαγγελματία. Δηλαδή τώρα πλέον τα βιβλία της επιχείρησής σου γίνονται ηλεκτρονικά!

Πώς κάνεις εύκολα ηλεκτρονική τιμολόγηση

Για να κάνεις ηλεκτρονική τιμολόγηση χρειάζεσαι μόνο μια συσκευή (smartphone, tablet, laptop  ή ηλεκτρονικός υπολογιστής) με πρόσβαση στο ίντερνετ,  τα στοιχεία της επιχείρησής σου (ΑΦΜ, επωνυμία) και τους προσωπικούς κωδικούς σου από το myDATA. Τα έχεις; Πάμε να σου δείξουμε πώς θα κάνεις την ηλεκτρονική τιμολόγηση εύκολα με μόνο μια εφαρμογή.

Αν δεν έχεις τους προσωπικούς κωδικούς σου από το myDATA, μπορείς να τους δημιουργήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ.

1. Κάνε δωρεάν εγγραφή στο Oxygen Pelatologio

Αρχικά, χρειάζεσαι μια εφαρμογή πιστοποιημένη από την ΑΑΔΕ για να ενημερώνεις τα ηλεκτρονικά βιβλία σου. Εμείς σου προτείνουμε φυσικά το Oxygen Pelatologio γιατί μέσα από αυτό μπορείς όχι μόνο να κάνεις εύκολα ηλεκτρονική τιμολόγηση, αλλά και να έχεις τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής σου.  Άσε που έχεις και τεχνική υποστήριξη για ό,τι χρειαστείς και μπορείς να το δοκιμάσεις δωρεάν για 1 μήνα για να δεις αν σε βολέψει. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα πουθενά καθώς η εφαρμογή λειτουργεί online. Κάνεις εγγραφή, λοιπόν, και ξεκινάς!

2. Συμπλήρωσε τα στοιχεία της επιχείρησής σου

Oxygen Cloud ηλεκτρονική τιμολόγηση

Μόλις εγγραφείς στο Oxygen Pelatologio τότε ακολουθείς τις οδηγίες που βλέπεις στην οθόνη σου και συμπληρώνεις τα στοιχεία της επιχείρησής σου. Σε αυτό το βήμα μπορείς να επιλέξεις τις πληροφορίες που θέλεις να φαίνονται στα τιμολόγια ή τις αποδείξεις που εκδίδεις και να ρυθμίσεις τις ειδοποιήσεις που σου στέλνει η εφαρμογή σχετικά με την τιμολόγηση. 

Αμέσως μετά, θα δεις την αρχική οθόνη της εφαρμογής όπου μπορείς να βρεις άμεσα όλα τα εργαλεία που σε βοηθούν στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, αλλά και στην οργάνωση της επιχείρησής σου. Επιλέγεις την ειδική ενότητα της εφαρμογής για να συνδέσεις τον λογαριασμό σου με το myDATA, συμπληρώνοντας τους προσωπικούς σου κωδικούς από την ΑΑΔΕ. 

Και τώρα ετοιμάσου να απολαύσεις τα εργαλεία που σου δίνει το Oxygen Pelatologio μέσα από μια πλατφόρμα που τη χρησιμοποιείς πανεύκολα! 

3. Τιμολόγια και αποδείξεις

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση χωρίς παλιά ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό

Αφού σύνδεσες πολύ εύκολα τον λογαριασμό σου με το myDATA, είσαι έτοιμος να κόψεις το πρώτο σου ηλεκτρονικό τιμολόγιο! Απλά συμπληρώνεις τα στοιχεία του πελάτη, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσέφερες και το κόστος τους. Έπειτα η εφαρμογή υπολογίζει αυτόματα την παρακράτηση φόρου (αν υπάρχει) και τον ΦΠΑ για να μη χάνεις καθόλου χρόνο, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις αυτόματη αποστολή του παραστατικού με e-mail ή SMS στον πελάτη σου.  Φυσικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Oxygen Pelatologio για να εκδώσεις όχι μόνο τιμολόγια και αποδείξεις, αλλά και δελτία αποστολής και πιστωτικά τιμολόγια.

Μάθε περισσότερα για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης εδώ.

4. CLOUD Ταμειακή

Invoice - Ηλεκτρονική Τιμολόγηση

Ανάλογα τις ανάγκες της επιχείρησής σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την CLOUD Ταμειακή που σου προσφέρει το Oxygen Pelatologio. Τι κάνεις με την CLOUD Ταμειακή; Ό,τι έκανες και με την παραδοσιακή ταμειακή μηχανή, αλλά ακόμα περισσότερα και κυρίως ηλεκτρονικά. Μέσα από το Oxygen Pelatologio μπορείς  να έχεις ταμειακή στην οθόνη σου χωρίς φυσικό μηχάνημα και να έχεις πρόσβαση σε αυτήν από κάθε συσκευή (smartphone, tablet, laptop και ηλεκτρονικό υπολογιστή)  που είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ.

Ειδικά τώρα που με τον νέο νόμο από 1 Απριλίου 2022 πρέπει η ταμειακή μηχανή σου να είναι συνδεδεμένη με το TaxisNet για να αποστέλλονται οι αποδείξεις άμεσα στην ΑΑΔΕ, η CLOUD Ταμειακή θα σου λύσει τα χέρια. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση, εκδίδει αποδείξεις με QR Code και τις στέλνει σε πραγματικό χρόνο στην ΑΑΔΕ χωρίς έκδοση Ζ στο τέλος της ημέρας. Άσε που οι πελάτες σου έχουν τη δυνατότητα να σε πληρώσουν σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο το QR Code στην οθόνη της CLOUD Ταμειακής. Και φυσικά, αν το χρειάζεται η επιχείρησή σου, η CLOUD Ταμειακή υποστηρίζει και υποκαταστήματα, αλλά και διαφορετικούς χρήστες.

Μάθε περισσότερα για την CLOUD Ταμειακή εδώ.

5. Online Χρέωση Καρτών

Online είσπραξη - χωρίς POS - Χρεώστε κάρτες σε 1 λεπτό

Η Online Χρέωση Καρτών μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σου τρόπος είσπραξης γιατί ακόμα κι αν δεν έχεις POS,  ο πελάτης μπορεί να σε πληρώσει με κάρτα σε ένα λεπτό όπου κι αν βρίσκεσαι. Ειδικά αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεσαι στον χώρο του πελάτη, παρέχεις διαδικτυακές υπηρεσίες ή απλά δεν έχεις POS, αυτός ο τρόπος πληρωμής θα σου λύσει τα χέρια! Εσύ απλά στέλνεις ένα link πληρωμής στον πελάτη σου με όποιον τρόπο θέλεις (e-mail, viber, whatsapp, messenger, κ.α.), ο πελάτης πληρώνει συμπληρώνοντας τα στοιχεία της κάρτας του, κι έπειτα του αποστέλλεται αυτόματα η απόδειξη είσπραξης με SMS ή e-mail.

Μάθε περισσότερα για την Online Χρέωση Καρτών εδώ.

6. Διαχείριση οικονομικών

Μια πλατφόρμα συνολικά για την επιχείρηση σας

Οι δυνατότητες που έχεις με το Oxygen Pelatologio δεν σταματούν εδώ. Ανάλογα τις ανάγκες σου, μέσα από την εφαρμογή μπορείς να διαχειριστείς αποτελεσματικά την αποθήκη, τη λίστα πελατών/προμηθευτών και τα έσοδα/έξοδα της επιχείρησής σου. Και φυσικά μπορείς να παρακολουθείς την πορεία των οικονομικών σου και πλήθος στατιστικών που αφορούν την επιχείρησή σου, καθώς έχεις πρόσβαση σε αναφορές πωλήσεων, οφειλών, εσόδων και εξόδων.

Έξτρα τιπ!

Εκτός από τις επιλογές οικονομικής διαχείρισης, το Oxygen Pelatologio σου προσφέρει επιπλέον εργαλεία, όπως η Διαχείριση Εργασιών και Τηλεφωνικών Κλήσεων, που σε βοηθούν να διοικείς και να οργανώνεις την επιχείρησή σου πιο αποτελεσματικά.

Όπως βλέπεις, η ηλεκτρονική τιμολόγηση δεν είναι και τόσο περίπλοκη όσο μπορεί να φανταζόσουν, αρκεί φυσικά να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία. Το Oxygen Pelatologio δεν σου προσφέρει μόνο απλή και εύκολη ηλεκτρονική τιμολόγηση, αλλά σε πάει ένα βήμα παραπέρα και σε βοηθάει να διαχειρίζεσαι ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά την επιχείρησή σου. Δοκίμασέ το δωρεάν για 1 μήνα και θα καταλάβεις!


Κάνε δωρεάν δοκιμή για 30 ημέρες
 

Μάθε περισσότερα για όλες τις υπηρεσίες του Oxygen Pelatologio.