Πώς να αποφύγω τα φορολογικά πρόστιμα;

03/09/2023

Oxygen Pelatologio - Blog
03/09/2023

Στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, η φοροδιαφυγή αποτελεί μία συνηθισμένη πρακτική, η οποία βρίσκεται υπό την εντατική εποπτεία των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας. Σκοπός των ελέγχων είναι η καταπολέμηση της φορολογικής διαφυγής, και η θέσπιση μέτρων αντιμετώπισής της. Ήδη έχουν εκδοθεί αρκετά υψηλά πρόστιμα και λουκέτα σε επιχειρήσεις, λόγω της μη τήρησης των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Με την Oxygen, έναν από τους πρώτους πιστοποιημένους παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης μπορείτε να εκδίδετε νόμιμες και θεωρημένες αποδείξεις και τιμολόγια, εύκολα και γρήγορα. Η πλατφόρμα και οι λειτουργίες της, καλύπτουν εξ ολοκλήρου τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε θέματα που αφορούν την νομιμότητα των αποδείξεων λιανικής και των τιμολογίων τους.

Τι συμβαίνει σε όσους δεν τηρούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις;

Οι κυρώσεις για φορολογικές παραβάσεις δεν είναι οι ίδιες σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. Σε κάποια καταστήματα έχουν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα, ενώ σε άλλα έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης τους.

Για τον λόγο αυτό, οι καταστηματάρχες καλούνται να επιλέξουν μια αξιόπιστη λύση για την ασφαλή και σίγουρη διαβίβαση των παραστατικών τους στην ΑΑΔΕ. Η Oxygen, ως πιστοποιημένος πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης, καλύπτει τις ανάγκες κάθε επιχείρησης σε θέματα που αφορούν την έκδοση παραστατικών ηλεκτρονικά και την άμεση καταχώρησή τους σε πραγματικό χρόνο στο myDATA. Με αυτό τον τρόπο, κάθε επιχειρηματίας είναι ασφαλής από τη μη έγκαιρη ή ανακριβή διαβίβαση των παραστατικών στο myDATA.

Για ποιους λόγους μπορούν να μου επιβάλουν πρόστιμο;

Όπως προαναφέρθηκε και παραπάνω, οι λόγοι για τους οποίος η αρμόδια αρχή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα σε επιχειρήσεις είναι οι εξής:
1. Μη έκδοση ή ανακριβή στοιχεία στην έκδοση αποδείξεων
2. Μη διαβίβαση αποδείξεων στο myDATA

Επομένως, προκειμένου να είστε φορολογικά ενήμεροι και καλυμμένοι για ενδεχόμενο έλεγχο από την ΑΑΔΕ, μπορείτε να εξετάσετε τις διαφορετικές επιλογές ανάμεσα στα πακέτα ηλεκτρονικής τιμολόγησης και cloud ταμειακής, και να να συνεχίσετε να λειτουργείτε την επιχείρησή σας με διαφάνεια και νομιμότητα.

Αποφύγετε τα πρόστιμα με την Oxygen

Τι συμβαίνει με την διασύνδεση των ταμειακών και των POS;

Με απόφαση της ΑΑΔΕ ορίζεται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, για τον περιορισμό και την εξάλειψη της φοροδιαφυγής. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί πιο αποτελεσματικός έλεγχος των συναλλαγών μέσω πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, με αυξημένη ακρίβεια στην απόδοση φόρων και ΦΠΑ.

Το νέο σύστημα επιτρέπει την αυτόματη αποστολή δεδομένων, ενώ παράλληλα προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για τη μη απόδοση ΦΠΑ. Με την cloud ταμειακή από την Oxygen, μπορείτε να αποκτήσετε διασύνδεση της ταμειακής και του POS σας, με αυτόματη μεταφορά του ποσού στην οθόνη του τερματικού πληρωμής, δίχως την πληκτρολόγησή του. Με τον τρόπο αυτό, τα παραστατικά μεταφέρονται αυτόματα στο myDATA με την απαραίτητη σήμανση, εξοικονομώντας σας χρόνο και περιττές διαδικασίες.

Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα από τα πακέτα της Oxygen;

Τα πακέτα για ηλεκτρονική τιμολόγηση και cloud ταμειακή, προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις και καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο + 30 215 215 4433 προκειμένου να σας εξυπηρετήσει ένας εξειδικευμένος συνάδελφος από το τμήμα τεχνικής υποστήριξης.
 


Δωρεάν δοκιμή & εγγραφή για 30 ημέρες
 

Μάθε περισσότερα για όλες τις υπηρεσίες του Oxygen Pelatologio.